Betong til Claude Monet

KUNSTVERK

 …til minne om Claude Monets periode i Sandvika

Løkke Bro ligger sentralt plassert i Løkkeparken i Sandvika. Broen er Norges første støpejernsbro og ble laget i 1829. 

Broen har vært et yndet motiv for malere, og blant annet malte Claude Monet dette som motiv i 1895, under sin periode i Sandvika.

MALERIET

Skapt i 1895

Totalt malte Claud Monet 28 bilder fra Bærum, og maleriet det er bilde av under er av nettopp støpejernsbroen “Løkke Bro”.  Broen var allerede rukket å bli 66 år gammel på det tidspunktet Moent malte maleriet i 1895.

KUNSTNEREN

TOBBE MALM

I 2020 er det 125 år siden maleriet ble malt, og i den forbindelse har Bærum kommune engasjert kunstneren Tobbe Malm. Han fikk i oppdrag å lage to kunstverk, hvorav den ene i betong og smijern.

Betongen bestilte Tobbe Malm enkelt her på Betongsentrum.no, med snarveien BestillBetong.no, hvor vi raskt og effektivt kom frem til riktig betongkvalitet for prosjektet og enkleste lossemetode! Totalt gikk det med 768 liter betong til basen til kunstverket, som måler 1,6 x 1,6 x 0,30 meter.

Monet var kjent for å gå ut i all slags vær, og trosset snøen, medbringende et sammenleggbart staffeli, flere lerreter og spade. Spaden benyttet han til å grave rom i snøen for staffeliet. Tobbe Malm har gjenskapt og kombinert sjelen i Monets maleri og metoder, Løkke Bro og omgivelsene rundt kunstverket.

Illustrasjonen under viser skulpturen slik den ble planlagt.

Se Tobbe Malm sine egne sider, her.

Avdukingen av skulpturen ble foretatt i Mars 2020, med det solide fundamentet i betong bestilt på Betongsentrum.no som vist over.

Se kunstverket “live” i Løkke Park i Sandvika.

Her finner du Løkke Bro