Ferdigarmert betong

Fiberarmert betong

Ferdigarmert, eller fiberarmert betong er betong som er tilsatt fiber som armering fra fabrikk.

Ofte benyttes stålfiber, men i noen tilfeller kan også fiber av andre materialer tilsettes. Stålfiber tilsettes betongen etter blanding og fordeler seg jevnt i massen, noe som sikrer god styrke. Dette benyttes ofte i plater på mark, som garasjegulv og fundamenter, men har også andre bruksområder.

i: Vi har stålfiber på lager – se dette produktet!

Dosering

Dosering i betongen avhenger av ønsket styrke som skal oppnås. Dette måles på samme måte som for armeringsnett i klasse K131, K189, K257, K335, K402 osv.

Avhengig av produsent av stålfiberen doseres den fra 8kg pr. m³ til 16kg pr. m³ for produsenten “Readymix” og fra 10kg pr. m³ til 35kg for produsenten Dramix. Ofte kombineres stålfiberen med funksjonsbetonger med optimale egenskaper for ditt støpeprosjekt.

Tilleggsarmering

Ved bruk av stålfiber i betongen skal det benyttes tilleggsarmering på lik linje som ved bruk av armeringsnett. Det skal derfor legges 2-3 kamstål ved innvendige hjørner, diagonalt ved rørgjennomganger og ved bjelker. Det er også en fordel med ekstra kamstål ved belastede områder som vegger, innkjøring og lignende.

i: Les mer om armering av betong her.

Stålfiberarmert betong kan også kombineres med pussing og sliping av betongen, noe som gir enda mer “liv” til overflaten!

Når du bestiller betong hos oss velger vi alltid den beste betongen tilpasset ditt behov, samtidig som vi kvalitetssikrer levering og etterbehandlingen for best mulig sluttresultat. Vi leverer til samme pris som hos produsent og tilpasser tilbudet til ditt prosjekt

Klikk her for et uforpliktende pristilbud! Vi kan også gi deg pris på ferdige betongplate på mark til garasje i samarbeid med våre partnere, eller kun betong og utførelse, ved behov.

 

Fordeler ved bruk av stålfiber

Fiberen som benyttes er som regel fra 30mm til 60mm lange med en diameter på 0,3mm til 1,3mm. Den leveres i forskjellige fasonger avhengig av bruk, både rett, bøyde, svinnede og kone. Mulig strekkstyrke er normalt fra 800 MPa til 2500 MPa

Ofte er fibrene ubehandlet, men de kan også være rustfrie eller galvaniserte eller herdede for ekstra styrke.

Fordeler ved bruk av fiberarmering:

  • Betongen leveres ferdig armert direkte fra betongbil
  • Du unngår tidkrevende transport, oppkutting, tilpassing, montering og sammenbinding som ved bruk av armeringsnett.
  • Forskjellige områder kan støpes “i ett” uten skjøter.
  • Gir rask utførelse med mindre ressurser.
  • Består ofte av gjenvunnet metall som gjør støpen grønnere.