Ferdigarmert betong

Fiberarmert betong

Ferdigarmert, eller fiberarmert betong er betong som er tilsatt fiber som armering fra fabrikk.  Ofte benyttes stålfiber, men i noen tilfeller kan også fiber av andre materialer tilsettes. Stålfiber tilsettes betongen etter blanding og fordeler seg jevnt i massen, noe som sikrer god styrke. Dette benyttes ofte i plater på mark, som garasjegulv og fundamenter, men har også andre bruksområder.

Avhengig av produsent av stålfiberen doseres den fra 8kg pr. m³ (Ready) til 25kg (Dramix) ved f.eks støp av garasjegulv, til 16kg pr. m³ (Readymix) til 35kg (Dramix) for industrigulv. Ofte vil vi kombinere stålfiberen med funksjonsbetonger med optimale egenskaper for ditt støpeprosjekt.

Ved bruk av stålfiber i betongen kan det være en fordel at det legges armeringsjern i hjørner, sammen med ekstra belastede områder som innkjøringen på garasje eller carport. Stålfiberarmert betong kan også kombineres med pussing og sliping av betongen, noe som gir enda mer “liv” til overflaten!

Når du bestiller betong hos oss velger vi alltid den sterkeste betongen tilpasset ditt behov, samtidig som vi kvalitetssikrer levering og etterbehandlingen for best mulig sluttresulat. Vi leverer til samme pris som hos produsent og tilpasser tilbudet til ditt prosjekt

Vi gir deg et uforpliktende pristilbud! Klikk her. Vi kan også gi deg pris på ferdige betongplate på mark til garasje i samarbeid med våre partnere eller kun betong og utførelse, ved behov.

Fordeler ved bruk av stålfiber

Fiberen som benyttes er som regel fra 30mm til 60mm lange med en diameter på 0,3mm til 1,3mm. Den leveres i forskjellige fasonger avhengig av bruk, både rett, bøyde, svinnede og kone. Mulig strekkstyrke er normalt fra 800 MPa til 2500 MPa

Ofte er fibrene ubehandlet, men de kan også være rustfrie eller galvaniserte eller herdede for ekstra styrke.

  • Unngår tidkrevende transport, oppkutting, tilpassing, montering og sammenbinding som ved bruk av armeringsnett.
  • Forskjellige deler kan støpes “i ett” uten skjøter.
  • Betongen leveres ferdig armert direkte fra betongbil
  • Gir rask utførelse med mindre ressurser.
  • Består ofte av gjenvunnet metall som gjør støpen grønnere.