Kundens ansvar

Hva er din rolle?

For mange kan det være usikkerhet rundt hvilken rolle man som kunde har i støpeprosessen og ved bestilling av ferdigbetong. For de med erfaring fra tidligere støpejobber og byggfaglig kompetanse kan prosessen virke åpenbar, men dette er noe vi ofte får spørsmål om og som er viktig å avklare.

Det som tradisjonelt forventes av en kunde ved bestilling av betong er at kunden selv er fullt ut ansvarlig for utførelsen av støpearbeidet, hvor betongprodusenten representert ved  betongbilsjåføren kun leverer betongen med avtalt utstyr påmontert bil. Utstyret er som regel en 9m teleskoprenne, et 16m teleskopbånd eller en pumpe med eller uten slanger. Les mer om betongbiler og utstyr her.

Betongbilen møter opp til avtalt tid, og sjåføren styrer normalt kun betongmengden som losses og hastigheten dette leveres med ut av betongbil eller pumpe, og hvor dette skal plasseres. Sjåføren er derfor opptatt med å styre utstyret på bilen og det som kommer ut av trommelen, og vil ikke ha mulighet til å bistå direkte med støpingen. Så langt det lar seg gjøre plasseres betongen der kunden ønsker den og kunden må selv sikre utjevning, eventuell vibrering, dissing og ønskede høyder, sammen med den generelle støpeutførelsen og sluttresultat. Benyttes pumpe med slanger eller slangestuss forventes det at kunde selv håndterer slangestussen for utlegging av betongen. Betongbilen har ikke med noe ytterligere utstyr for støp eller behandling av betongen, som f.eks grafser, disser, laser osv, og kunden må selv ha dette klart ved påbegynt støp. Det er viktig at betongen legges ut riktig med en gang da den fort “setter seg” når den ikke lenger er i bevegelse. Derfor er det også viktig at du som kunde raskt sikrer riktig gjennomføring og ikke blir nødt til å stoppe opp underveis for å utbedre forskaling, armering eller finne frem utstyr. Utleggingen, støping og etterbehandling er altså kunden sitt ansvar fullt ut, og betongprodusenten og sjåføren er derfor ikke en del av selve støpejobben eller utførelsen av denne. Etter gjennomført støp er riktig etterbehandling også svært viktig, noe du kan lese mer om på denne linken.

Husk at det er leveringen og tidsbruken som ofte fører til store kostnader, og det er viktig å gjennomføre støpen innenfor de rammene som er avtalt og være effektiv i utleggelsen av betongen.

Få hjelp av profesjonelle

For mange er det tilstrekkelig å utføre støp med den kunnskapen man har selv, men ønsker man f.eks en glattet eller polert overflate eller ytterligere behandling med “perfekt” resultat på gulvet eller andre støpeprosjekter, er det en fordel å leie inn en profesjonell aktør med god erfaring som raskt kan utføre oppdraget. Betongsentrum.no kan derfor tilby utførelse av gulvstøp og andre prosjekter som en tilleggstjeneste i samarbeid med våre partnere. Ønsker du et ferdig lagt gulv som kanskje også skal glattes eller behandles på annen måte, kan dette kjøpes som en tilleggstjeneste samtidig som du bestiller betong hos oss. Våre profesjonelle samarbeidspartnere har lang erfaring og utfører flere støpeprosjekter hver uke, og vil med medbrakt utstyr sikre riktig utførelse og sluttresultat på ditt støpeprosjekt.

Din støp

Kort oppsummert så er du som kunde ansvarlig for hele gjennomføringen av støpeprosessen, fra betongen kommer ut av bilen til etterbehandlingen. Betongprodusenten leverer kun produktet, som er betongen ut fra betongbil! Betongsentrum.no sikrer at riktig betong leveres til avtalt tid, og at du som kunde vet hva du får til hvilken pris, og hva du må passe på i de forskjellige fasene i ordreprosessen. I tillegg slipper du bestilling via telefon og får en bedre forståelse av ordreprosessen.

Sjekk gjerne pris eller bestill betong her.

Se også våre “Forsiktighetsregler for betong”.

Bestilling

Enten du skal støpe kjeller, garasje, vegger eller ønsker betong til systemelementer eller levert med pumpe, er dette noe vi kan levere i samarbeid med våre partnere. Send oss en henvendelse her på Betongsentrum.no. Vi leverer betong til hele Norge gjennom vårt nettverk av partnere. Fordeler ved å bestille betong hos oss er mange, og dette kan du lese mer om på denne siden.

Oppdatert 08.05.2019 | Betongsentrum AS