Legging av betong i innkjørsel

Betong i innkjørsel

Legging av betong i innkjørsel og på flatmark generelt kan gjøres på flere måter og med flere typer overflatebehandling. I videoen under ser du en måte å gjennomføre støpen på, hvor armeringsnettet løftes underveis som betongen legges ut, slik at dette ikke trykkes ned.

Forarbeidet ved slik støp er svært viktig, og grunnen må bygges opp med frostsikre masser for å hindre telehiv og løft ved frost. I noen tilfeller kan  isolering være aktuelt, avhengig av grunnforhold, bruksområde og funksjon (f.eks varmekabler). Typen støp, betongkvalitet og etterbehandling må utføres i forhold til eksponering, bruksområde og værforhold. Samtidig må tykkelsen på det som skal støpes vurderes og ha en minste tykkelse på 7cm med riktig utført armering. Ved støp av større område må ofte betongen seksjoneres og deles inn for å sikre god holdbarhet over tid.

Du kan enkelt bestille betong til ditt prosjekt her på Betongsentrum.no,og vi kan også levere utførelse med utstøping eller strukturstempling av overflaten. Se mer i våre produkter i nettbutikken her.  For sikring av gode, frostsikre masser i grunnen anbefaler vi at en lokal entreprenør eller aktør innen graving og grunnarbeid kontaktes.

 

Dekorbetong

Behandling av overflaten på betongen kan gjøres på flere måter. Ofte pusses eller stålglattes betongen, hvilken gir en helt blank og glatt overflate. I ande tilfeller vil det være aktuel å ha en litt “ruere” overflate, og da avrettes det ofte noe grovere ved støp for å sikre ønsket effekt.

Det er også mulig å stemple inn struktur i overflaten på betongen. Slik dekorbetong kan leveres med forskjellige mønstre og fargekombinasjoner, og utføres ofte på betong i innkjørsler, gårdsplasser, hageområder og andre friområder. Klikk på bildet under for å gå til produktet Dekorbetong for mer informasjon.