Norges første elekstriske betongpumpe – K. Bull AS

I september kunne K. Bull AS for første gang vise frem sin nye elektriske betongpumpe, og Tirsdag 14. Januar 2020 kl. 12.00 ble den for første gang benyttet med elektrisk drift på en byggeplass. Dette skjedde på AF Anleggs prosjekt for Sporveien på Grefsen Base i Oslo.

Da K. Bull AS for første gang viste frem den nye elektriske betongpumpen i høst kom den rett fra fabrikken. En rekke entreprenører og samarbeidspartnere var til stede for å se nyvinningen, og daglig leder og eier Kent Bull kunne tirsdag denne uken for første gang vise frem maskinen med full elektrisk drift på pumpeanlegget på et prosjekt i drift.

Denne jobben ble utført for AF Anlegg, som er i ferd med å bygge om trikkens base for drift og verksted på Grefsen i Oslo.

Den nye betongpumpen har samme pumpekraft som en ordinær betongpumpe. Rekkevidden på bommen er på 20 meter, men på denne jobben ble det benyttet en egen slage. Betongpumpen er levert av Schwing-Stetter, og bygget på et Mercedes-Benz-chassis, som leveres med den mest moderne Euro6-motoren. Pumpen kan drives både elektrisk og med dieseldrift, og er altså en hybrid-løsning.

Les mer på Bygg.no her..

Kilde: Bygg.no | Arve Brekkhus | 14.01.2020 | https://www.bygg.no/article/1420542