Sprøytebetong

Sprøytebetong

Betong som sprøytes er en god løsning for sikring av løsmasser i skråninger og for å stabilisere. Dette sprayes på med liten mobil pumpe eller med sprøyterigg (lastebil) avhengig av prosjektets størrelse.

Store prosjekter

Ferdigbetong (B35 M45 D8 Sprøytebetong) leveres og losser direkte i sprøyterigg.

Normalt sprayes store fjellsider, tunneller og lignende på denne måten.

Små prosjekter

Ferdigbetong kan noen ganger også leveres på mindre pumper. Alternativt benyttes 25kg sekker som knekkes i egen tvangsblander eller direkte i pumpe.

For små prosjekter benyttes normalt en liten mobil pumpe (elektrisk eller diesel) med tillegg av ekstern kompressor og tilsetning av sprøyteakselerator.

Hey`di Rep 25 kan normalt blandes direkte i pumpe (f.eks G4) hvorpå konsistens justeres med vann. Denne blander, pumper og sprayer alt i ett. Normalt er ikke sprøyteakselerator nødvendig med dette produktet, men luftkompressor må fortsatt benyttes.

Alternativt kan Weber Sprøytebetong B35 M40benyttes. Sekker blandes med f.eks HM24 blandemaskin hvor ferdige masser tømmes i en pumpe som f.eks Swing L eller ZP3 XXL. Sprøyteakselerator vil være en fordel men er ofte ikke nødvendig. Stor luftkompressor må benyttes.

Sprøyteakselerator

Akseleratoren som benyttes er normalt en Mapequick AF2000 som krever ca. 5-10% av sementvekten.

Dette er normalt kun nødvendig ved bruk av ferdigbetong eller Weber Sprøytebetong B35 M40.

Utførelse

Vi har lang erfaring med slike prosjekter. Kontakt oss for et pristilbud og mer informasjon.

Betongsentrum AS organiserer alle typer betongleveranser samtidig som vi kvalitetssikrer prosjektet og følger deg opp gjennom hele ordreprosessen. Dett sikrere en effektiv og trygg levering, sammen med et bedre sluttresultat!

Klikk her for et uforpliktende pristilbud på ditt prosjekt!