Stålglatting

Hva er stålglatting?

Stålglatting av den nylig støpte betongen gir en helt glatt overflate og et jevnt sluttresultat. Formålet er å oppnå en glatt og hard overflate uten porer og støv.

Platen overflatebehandles manuelt, enten med stålbrett eller en glattemaskin med justerbare skråvinkler. Dette utføres i timene etter støp, når betongen har størknet nok til å bære vekten av utstyret som benyttes. Likevel avhenger dette blant annet at selve betongen, værforhold og endringer av været på støpedagen, temperatur og luftfuktighet, slik at tidspunktet vurderes individuelt for hvert prosjekt.

Stålglattingen bør utføres av en profesjonell aktør, da det krever noe erfaring for optimalt resultat, men det er også mulig å leie utstyr og utføre dette selv.

Hvem kan utføre arbeidet?

Betongsentrum.no har profesjonelle samarbeidspartnere med lang erfaring som kan utføre dette til en rimelig pris. De kan også utføre selve utstøpingen, og som vanlig kan betong enkelt bestilles hos oss med full kvalitetssikring og oppfølging gjennom hele ordreprosessen! Send oss en henvendelse denne linken, så sender vi det et pristilbud på betong og utførende tjenester som utstøping og stålglatting, om ønskelig.