Støp av gulv med gulvvarme

Støp av gulv med gulvvarme

Varmerør (og varmekabler) må festes til armering eller underlaget slik at de ligger i ro både ved legging og ved støp. De må legges og festes godt nok til at de ikke flyter opp ved støp. Normalt benyttes ferdigbetong i tykkelser over 7cm.
Betongen bør kunne flyte rundt hele rørets omkrets for å gi best mulig varmeoverføring. Vanlige festemetoder er:
  • Kramper/stifter som holder røret fast direkte i underlaget. Underlaget kan være trinnlydsmatte, isolasjon (EPS/XPS), tremateriale eller betong.
  • Festeskinner er plastskinner med klammer som holder røret fast. Festeskinnen festes til de fleste typer underlag med lim, klips, skruer og annet.
  • Festet til armeringsnett. Vi anbefaler ikke å feste rørene med bindingstråd, siden denne kan skade røret eller utvendig diffusjonstett lag. Du bør feste rørene med egnede festeklips eller plaststrips til armeringsnett.
  • Knotteplate i plast hvor du fester rørene fast mellom knottene. Knotteplaten kan legges på alle bærende underlag.
  • Systemplate i EPS med knotter som holder røret på plass. Systemplater legges på alle bærende underlag.

Flytstøp og varmerør

Skal varmerør legges og støpes inn med bruk av flytavretting og avrettingsmasse (0-60mm støpetykkelse) skal normalt varmerør legges under eventuelt armeringsnett. Dette da avrettingsmassen er svært flytende og oppfører seg som vann, og gir stor oppdrift for rør. Armeringnett festes videre i underlaget slik at det låser vannrørene mellom armeringnett og underlag.

Les merAvretting.no og Avrettingsmasse.no.