Støp din egen benkeplate

Støp din egen benkeplate

Å støpe din egen benkeplate i betong til kjøkken, bad eller uteområdet er fullt mulig, og gir flere muligheter til kreativ utfoldelse.

Felles for alle typer støpearbeider er en god støpeform, riktig armering og en godt blandet støpemasse som er tilpasset den typen eksponering og resultat du ønsker.

Erfaringer

Det er flere “oppskrifter” på hvordan du bør gå frem, både fra fagforhandlere, produsenter av støpemassene og personer som har utført dette selv. Samlet er det mye erfaring å finne på nett!

Under har vi samlet noen av fremgangsmåtene som anbefales. Husk at du alltid kan tilsette farge til støpen med vår Betongfarge.no!

Fargepigment til betong kan tilsettes for et kreativt resultat!

Kilde: Betongfarge.no Hentet fra: Link

Betong til benkeplate

Støp av benkeplate kan utføres både med tørrbetong B30/B35 (tilsett vann) som vi gi noe grovere masse eller avrettingsmasse (sementbasert) som gir en mer finkornet masse.

Valg av støpemasser avhenger blant annet av hvordan man skal gjennomføre støpen og om man skal slipe og lakkere betongplaten etterpå (eksponert tilslag) eller ei.

Skal platen benyttes ute med væreksponering er det viktig å benytte en frostsikker betongkvalitet B35 MF45!

Bruk av avrettingsmasse

Avrettingsmasse eller flytstøp kan være fordelaktig da den er selvutjevnende og kan blandes veldig tynn, ofte har noe fiberarmering (kun som tilleggsarmering) og har mindre fare for riss og oppsprekking under herding.

Dette kan f.eks være Hey`di Flytstøp (ikke “Fiberflyt”), Finja Bemix StandardWeber Hobbybetong (eller Weber Rep 931, Weber Gulvavretting UTE) eller andre sementbaserte støpemasser.

Overflaten

Overflaten bør behandles for å forsegle denne, da den fort trekker til seg oljer og lignende hvis den forblir ueksponert. En ubehandlet betongoverflate vil også være noe støvete (tørrbetong).

Det kan noen ganger være en fordel å støpe platen opp-ned, med overflaten mot forskalingsunderlaget. Det må da benyttes en glatt, laminert fiberplate eller lignende helt uten konturer, da all struktur vil vises på betongoverflaten.

Støp mot en helt glatt overflate vil ofte gi et godt resultat, uten luftbobler og lignende. Likevel er det viktig å følge anbefalinger med støpegjennomføring, vibrering og lignende som vist i linkene under.

Anbefaling fra Weber

Først ut er Weber Norge som har laget en guide for en enkel og rektangulær benkplate du kan støpe selv. Fremgangsmåten er lik på de fleste variasjoner når det kommer til støp av slike tynne plater.

Kilde: Weber Norge Hentet fra: Link

Byggmakker & Finja

Byggmakker har også laget en guide på en mer kompleks utførelse som du finner på deres nettsider på denne linken.

Se også denne instruksjonen fra Finja for mer informasjon.

Kilde: Byggmakker Hentet fra: Link

På DinSide.no finner du denne oppskriften på støp av benkeplate, som guider deg gjennom den anbefalte utførelsen for best resultat.

På DinSide.no finner du denne oppskriften på støp av benkeplate, som guider deg gjennom den anbefalte utførelsen for best resultat.

Kilde: Dinside.no Hentet fra: Link

Klikk her for flere resultater rundt støp av benkeplate (engelsk) og klikk her for flere videoer!

Betong på nett!

Betongsentrum Green

Bestill betong

Støtt oss ved å bestille din neste betongleveranse fra Betongsentrum.no! Vi gir deg samme pris som hos produsent, i tillegg til gratis oppfølging og veiledning for din betongleveranse!

Vi kan også levere Avrettingsmasse og andre betongprodukter til både private, håndverkere og entreprenører!

Fyll ut skjema her eller send oss en e-post! Se også vår nettbutikk for stadig nye produkter innen betong!