STØPEPROSESSEN

EN GUIDE TIL STØPING AV FERDIGBETONG

Resultatet blir alltid bedre med riktig og solid forarbeid!

Ønsker du mer informasjon?

1.

PLANLEGGING

HVA SKAL STØPES

Nytt gulv i kjelleren, garasjeplate eller kantmur – uansett er det viktig å være klar over hele støpeprosessen. Betong har en egenvekt på opp mot 2,4 tonn pr kubikk (1000 liter), så all forskaling må sikres tilstrekkelig, både mot utpress og oppdrift/løft. Tetting av forskaling og underlaget det skal støpes på er også viktige elemeter å ta i betrakning. Ved beregning av mengder er det viktig å legge til 5.10% ekstra. Dette kan du lese mer om på denne linken.

Betongkvaliteten er ett viktig element i utsatte miljøer og ved spesiell belastning og bruksformål, men vel så viktig er armeringen og hvordan denne legges opp. Betongsentrum.no kan velge betongkvalitet for deg basert på det du skal støpe, og vi rådgir også innen forskaling og armering.

Etter beregning av mengde, som kan gjøres i vår kubikk kalkulator, må det vurderes hvordan leveringen kan foregå så effektivt som mulig, både for å hindre skader og for å holde kostnadene nede. Er det tilstrekkelig med enkel bil med 1m renne, eller trenger tilleggsutstyr som hydraulisk renne, bånd eller egen pumpebil? Vi i Betongsentrum AS har kompetanse til å hjelpe deg med dette valget, ta kontakt!

2.

HOLDBARHET

BETONGKVALITET

Ferdigbetong som leveres i Norge produseres i forskjellige styrker, konsistenser og varianter, alt avhengig av bruksområde og støpemåte. Betong består av vann, sement, tilslag (sand, pukk) og forskjellige tilsetningsstoffer.

Ved støp av kjellergulv og andre støper innendørs kan det være tilstrekkelig med en rimeligere betong med noe mindre styrke, da belastningen ofte er lav. Her brukes ofte en redusert betong i kvalitet B20/M90, og i noen tilfeller finsats (uten stein). Må det pumpes er behovet minimum en B30 M60 på grunn av sementhinnen som legges igjen i rør og slanger.. Konsistensen som ofte brukes er 220-240, da denne vil være lettere å fordele og legge ut i tynne lag. Det anbefales ikke å støpe tynnere enn 5-6 cm tykkelse.

Garasjegulv derimot er mer utsatt for belastning og miljøpåvirkninger, og en sterkere og tettere betong er derfor å anbefale. Her bruker vi ofte en B35 M45 med 25% redusert steinmengde. Disse støpene utføres ofte med 9m hydraulisk renne, for enklere utleggelse. Uten bruk av vibrerende utstyr anbefales ofte en synk (konsistens) på 220-240.

Etterarbeid og etterbehandling av betongen er også viktig for resultatet! Les mer om dette her.

Vi i Betongsentrum AS har kompetanse til å vurdere hvilken betongtype som passer til ditt prosjekt, og med 15 års erfaring fra bransjen og over 50 leverte betonglass over hele Norge gjennom vår nettbutikk har vi god erfaring med mange forskjellige prosjekter.

Riktig kvalitet og konsistens er viktig for ett godt resultat!

Ønsker du mer informasjon?

Denne bilen har kun skjøterenner som ekstrautstyr

Betongbiler, pumper og utstyr

3.

EFFEKTIVITET

LEVERING

En betongbil veier opp mot 32 tonn fullastet, og kan ta med seg 6-8 kubikk, avhengig av utstyr og vektbegrensninger.

Det er kunden sitt ansvar at veien er sikker og klargjort for levering av betongen. Husk at bilene ofte trenger plass til manøvrering, bruk av utstyr og i noen tilfeller støttebèn (pumper). Bånd- og pumpebiler er også avhengig av plass over bilen for opp og igjen-rigging.

Man kan spare mye tid og penger på å velge riktig bil og tilleggsutstyr tilpasset støpejobben! Bestiller du betong hos oss kvalitetssikrer vi hele ordreprosessen og du får også 60 minutter leveringstid mot normalt 20-40 minutter hos produsenten direkte. Dårlig planlegging kan fort bli dyrt, og med begrenset erfaring gir vi en ekstra trygghet til prosjektet.

Husk også at det er du som kunde som er ansvarlig for støpeprosessen og etterarbeidet som må utføres, sjåføren leverer kun betongen på anvist plass.

4.

DEN STORE DAGEN

BESTILLING

Å bestille betong skal være enkelt, derfor tilbyr vi bestilling av betong direkte på nett! Sammen kartlegger vi ditt behov og sikrer deg den beste prisen mulig, hvor du også får gratis veiledning og oppfølging gjennom hele støpeprosessen!

Vi hjelper deg enten du er nybegynner, proff eller kun ønsker å sjekke pris på betong og levering!