STØPEPROSESSEN

VIKTIG VED STØP

Resultatet blir alltid bedre med riktig og solid forarbeid!

Bestill både betong & utførelse!

1.

PLANLEGGING

HVA SKAL STØPES

Når det skal støpes nytt gulv, fundament, støttemur eller annet så er det viktig å være klar over støpeprosessen og hva som er viktige faktorer ved gjennomføring.

Som kunde er du selv ansvarlig for mottakskontroll, utstøping, avretting og sluttresultat ved bestilling av ferdigbetong! Ønsker du at en profesjonell betongarbeider skal stå for hele eller deler av prosjektets utførelse vil en av våre samarbeidspartnere kunne gi et godt tilbud på jobben! Enten det er støpeutførelse, betongsaging, gulvsliping eller andre tjenester. Les mer her.

Når du skal støpe selv er det viktig å vite at ferdigbetong kun bør benyttes i tykkelser på minimum 7 cm. Ved støp under dette benyttes isteden gulvavretting.

Betong har en egenvekt på opp mot 2,4 tonn pr kubikk (1000 liter), så all forskaling må sikres tilstrekkelig, både mot utpress og oppdrift/løft. Tetting av forskaling og riktig oppbygging og kompaktering av underlaget det skal støpes på er andre viktige elementer for et godt sluttresultat. Les mer om forskaling her.

Det anbefales alltid at det legges til 5-10% ekstra på den teoretiske betongmengden. Dette kan du lese mer om på denne linken.

Betongkvaliteten er ett viktig element i utsatte miljøer og ved spesiell belastning og bruksformål, men vel så viktig er armeringen og hvordan denne legges opp. Vi anbefaler egnet betongkvalitet for deg, basert på det du skal støpe og eksponeringsmiljø.

Etter beregning av mengde, som kan gjøres i vår kubikk kalkulator, må det vurderes hvordan leveransen kan gjennomføres på en effektivt måte. Dette vil sikre en så rimelig sluttkostnad som mulig. Er det tilstrekkelig med enkel bil med 1m renne, eller trenger tilleggsutstyr som 9m hydraulisk renne, 16m bånd eller egen pumpebil med tårn eller slanger?

Ved bestilling her på Norges største markedsplass for betong, anbefaler vi egnet leveringstype.

2.

HOLDBARHET

BETONGKVALITET

Ferdigbetong som leveres i Norge produseres i forskjellige fasthetsklasser, bestandighetsklasser og konsistenser, alt avhengig av miljø og tiltenkt bruk. Betong består av vann, sement, tilslag (sand, pukk) og forskjellige tilsetningsstoffer.

Ved støp av kjellergulv og andre støper innendørs kan det være tilstrekkelig med en rimeligere betong med noe lavere trykkstyrke, da belastningen ofte er lav. Her brukes ofte en redusert betong i kvalitet B20/M90, og i noen tilfeller finsats (uten stein). Må det pumpes er behovet minimum en B30 M60 på grunn av sementhinnen som legges igjen i rør og slanger. Konsistensen som ofte brukes er 220-240, da denne vil være lettere å fordele og legge ut i tynne lag. Det anbefales ikke å støpe tynnere enn 7 cm tykkelse.

Garasjegulv derimot er mer utsatt for belastning og miljøpåvirkninger, og en sterkere og tettere betong er derfor å anbefale. Her bruker vi ofte en B35 M45 med 25% redusert steinmengde. Disse støpene utføres ofte med 9m hydraulisk renne, for enklere utleggelse. Uten bruk av vibrerende utstyr anbefales ofte en synk (konsistens) på 220-240.

Etterarbeid og etterbehandling av betongen er også viktig for resultatet! Les mer om dette her.

Vi har kompetansen til å vurdere hvilken betongtype som passer til ditt prosjekt! Med lang erfaring fra bransjen og med flere hundre betongleveranser over hele Norge sikrer vi effektiv og riktig bruk av betong til ditt prosjekt!

Samtidig får du samme pris som hos produsent, i tillegg til enkel bestilling, oppfølging og veiledning for en effektiv gjennomføring og et godt sluttresultat. Bestill her.

Riktig kvalitet og konsistens er viktig for ett godt resultat!

Markedsplassen for betong!

En vanlig betongbil uten tilleggsutstyr har kun 1m rekkevidde bak bilen.

3.

EFFEKTIVITET

LEVERING

En betongbil veier opp mot 32 tonn fullastet, og kan ta med seg 6-8 kubikk, avhengig av utstyr og vektbegrensninger.

Det er kunden sitt ansvar at veien er sikker og klargjort for levering av betongen. Husk at bilene ofte trenger plass til manøvrering, bruk av utstyr og i noen tilfeller støttebèn (pumper). Bånd- og pumpebiler er også avhengig av plass over bilen for opp og igjen-rigging.

Man kan spare mye tid og penger på å velge riktig bil og tilleggsutstyr tilpasset støpejobben! Bestiller du betong hos oss kvalitetssikrer vi hele ordreprosessen og du får også 60 minutter leveringstid mot normalt 20-40 minutter hos produsenten direkte. Dårlig planlegging kan fort bli dyrt, og med begrenset erfaring gir vi en ekstra trygghet til prosjektet.

Husk også at det er du som kunde som er ansvarlig for støpeprosessen og etterarbeidet som må utføres, sjåføren leverer kun betongen på anvist plass.

4.

DEN STORE DAGEN

BESTILLING

Å bestille betong skal være enkelt, derfor tilbyr vi bestilling av betong digitalt! Sammen kartlegger vi ditt behov og sikrer deg den beste prisen mulig, hvor du også får gratis oppfølging og veiledning gjennom hele støpeprosessen!

Vi hjelper deg enten du er nybegynner, proff eller kun ønsker å sjekke pris på betong og levering!