Svar på henvendelse

Hei

Viser til telefonsamtale tidligere ang. bruk av Ashford Formula.

Produsent opplyser at Ashford Formula normalt er beregnet for bruk på profesjonelt støpte flater som glattes og avsluttes med høy finish. Samtidig er ofte betong til innendørs bruk av noe lavere kvalitet (B20), og det anbefales normalt minimum en B30, sammen med høy kvalitet på overflaten. Det kan også være et problem med søl på kjøkken og lignende, hvis dette ikke tørkes raskt opp. Samtidig er det en høyere grad av syreholdige væsker og matvarer på f.eks kjøkken, noe som vil kreve et topplag med beskyttelse for ikke å skade betongen (F.eks RetorGuard, epoxt eller lignende). Gulvene som behandles med Ashford vil bli hardere, få større densitet og bli støvbundet, men vil fortsatt være utsatt for skade fra syrer, sulfater og hydroksider.
Produsent opplyser videre at fargen på sluttproduktet etter behandlingen i stor grad avhenger av betongen, men betongen kan f.eks behandles med en alkohol, aseton eller et vannbasert fargepigment før Ashford formula påføres. For å oppnå et optimalt sluttresultat er vedlikeholdet viktig, noe du kan lese mer om i denne brosjyren og på produktsidene AshfordFormula.no.
 
Skal det legges ett topplag på betongen og på Ashford Formula, må betongen være gjennomherdet og minimum 28 dager gammel, og det må ikke legges på før påføringen av Ashford Formula er 7-10 dager gammel. Alle sluttbehandlinger for betong kan også påføres Ashford Formula behandlede betonggulv. Vanlige instruksjoner for det aktuelle produktet følges. Se også denne brosjyren for mer informasjon.
Frem skynding av glans kan utføres, blant annet med propanbrenner, se mer informasjon på denne linken.
Håper dette ga noe mer avklaring.

 

Mvh
Jim Hansen
Daglig leder
 
Betongsentrum AS
T: +47 911 10 312
O: 921743432 MVA
G: Hvittingfossveien 254, 3089 Holmestrand